ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

Misli s mora - dio 1.

Na ovogodišnjem sam ljetovanju odlučila zapisati stvari koje su mi se vrzmale po glavi. Od mora je prošlo nekih mjesec dana, ne osjećam se isto kao tada i ne slažem se nužno sa svim tekstovima. No mislim da su nastali s dobrom namjerom.



18. lipnja 2017.


" Svijest. Često razgovaramo o osviještenosti, podrazumijevajući da donosi spokoj, no gledajući na stjecanje iste kao na opterećujući, zahtjevan posao. Barem mi se čini da tako često razmišljamo. Pred nama je lijep i častan cilj kojemu, kažu, trebamo stremiti, no plaši nas istina koju bi pri tome mogli otkriti. No lijep dio istine je sloboda i snaga koju pruža.
Nema osjećaja kao onog kad se jednostavno uspraviš, znaš kamo ideš, a ne razmišljaš o tome kako ćeš tamo stići. Moja najveća otkrića i oslobađanja su prouzročili baš takvi trenutci, plivanje u smjeru valova. Neki će reći da je takav stav neodrživ, da nam treba veći stupanj samovolje. No, mora se razumjeti da stav prihvaćanja onog što dođe ne znači i pasivnost. Uz pomoć ovakvog razmišljanja sam poduzela pothvate koje nikad nisam očekivala. Nastupilo je razdoblje u kojem sam se 'nasukala' na sve veće hridi, prihvaćala izazove koji su stizali, pa koliko iznenadni bili. Ako si zadate dosta otvorene granice, neobilježene trenutačnim brigama i preprekama koje u budućnosti namjeravate preći, iskustva koja vam se pruže bit će dovoljno raznolika da izgradite željenu/og sebe. Počnite iznutra i razmišljajte poput osobe koja želite biti. Ovo može postati iscrpljujuće i nije potrebno izričito se posvetiti aktivnom 'reprogramiranju' mozga. Dobro je zaokupiti se drugim poslima i proces polaganog opuštanja iz dosadašnjeg kalupa izvršavati za trajanja nekog novog, nepoznatog ili jednostavno zahtjevnog razdoblja. Ubačeni ste u život, prilagođavate se zadatcima te nemate previše vremena za propitivanje novih stavova i 'postavki' koje stvarate. Koliko vi znate, zaokupljeni ste poslom i promjene koje dolaze, dolaze same od sebe. "

Vinka

Nema komentara:

Objavi komentar